Зустріч за чашкою чаю з Євгеном Шморгуном

30.09.2019
Поділитись в соцмережах:
Зустріч за чашкою чаю з Євгеном Шморгуном

Осінній день зібрав в бібліотеці-філії № 2 друзів та шанувальників творчості басівкутського письменника Євгена Шморгуна, автора багатьох книг для дітей та дорослих, на презентацію книги «Громове дерево».

«Громове дерево» — дерево, вражене блискавкою і тому наділене магічними властивостями. Саме таку назву дав автор своїй новій книзі, присвяченій 100-річчю Української Народної Республіки.

Книга про реальні події столітньої давності – Українську Народну Республіку. Автор присвячує книгу людям, достойним найвищої честі від України. Як пише Євген Шморгун: «Це писання – слово на захист честі й гідності моїх земляків-волиняків, а насамперед – отамана Володимира Оскілка, уродженця села Городок Рівненського району, комісара Центральної Ради на Рівне й повіт, генерал-хорунжого Армії УНР, командувача Північно-Західного протибільшовицького фронту». У другому розділі книги містяться документи: епістолярна спадщина, спогади очевидців, офіційні документи, які допомагають відтворити події тих часів.

Дитинство автор провів у с. Новожукове в великій родині, де і почав вперше писати свої дитячі вірші. В цьому краю все дихало історією, що й спонукало автора до дослідницької роботи та збирання історичних фактів, які він потім використовував при написанні своїх книг.

Любить Євген Іванович природу, часто ходить до лісу, де бере сюжети для своїх книг.

У невимушеній теплій атмосфері затишної книгозбірні відбулося спілкування автора з своїми шанувальниками. Бажаючі отримали в подарунок книги з автографом письменника.