Виставка-перегляд «Правова абетка: основи правової грамотності»

03.12.2021
Поділитись в соцмережах:
Виставка-перегляд «Правова абетка: основи правової грамотності»

Виставка-перегляд

«Правова абетка: основи правової грамотності»

Традиційно у грудні в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права, адже саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини. Головні завдання тижня – показати важливість правової освіти українців, виховувати в них повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах.

Отож, вчора, 2 грудня, в приміщенні бібліотеки Квасилівського профліцею відбувся захід «Під захистом права», своєрідний урок про права людини. Працівники нашої бібліотеки представили тут виставку-перегляд «Правова абетка: основи правової грамотності» . На виставці презентувалися видання, які містять інформацію про захист прав дітей та підлітків в Україні, про реалізацію основних прав людини в громадянському суспільстві, про основні юридичні терміни та поняття. Особливу зацікавленість в юнаків та дівчат викликала книга Анастасії Мельниченко «Я не боюсь сказати», в якій авторка розповідає про страшні та складні речі, а саме сексуальне насильство, просто та відкрито. Авторка вчить підлітків не боятися, бути собою, боротися, домагатися дотримання своїх прав, навіть якщо ніхто не хоче їм вірити. Також книга розповідає про те, як поводитись і до кого звертатись, коли насильство вже сталось.

Отож, розмова з учнями Квасилівського професійного ліцею була змістовною, щирою та відвертою, й ми сподіваємося, що юнаки та дівчата будуть впевнено почуватися в житті «Під захистом права», адже будуть знати та поважати свої права та обов’язки.